Viime talvena innostuin myös tekemään kämmekkäitä. Ne ovat melko nopeita tehdä ja erilaisia ideoita löytyy netistä vaikka millä mitalla. Tässä esiteltyihin kämmekkäisiin en muista ohjeita enkä että mistä ne löysin. Mutta melko perusohjeilla kuitenkin mennään.

Ensiksi tein nuo kämmekkäät, olisivatko Seitsemästä Veljeksestä tehdyt. Ranneosa joustinneuletta, välissä sileää neuletta ja sitten lopuksi taas joustinneuletta niin että 1 okein 1 nurin. Kun sain kämmekkäät valmiiksi neulahuovutin niihin kissantassuja, kissaihminen kun olen. :) Siskolleni tein samanlaiset, mutta neulahuovutin kuvioksi kukan ja koukeroita. Niistä ei valitettavasti ole kuvaa, koska ovat käytössäkin jo olleet melkein vuoden.

 

Alla olevat taas tein siitä syystä, että halusin pitkävartiset kämmekkäät, ja löysin ihanan väristä lankaa. :) Nämäkin on ihan perusohjeella tehdyt, eikä näissä ole edes minkäänlaista peukalokiilaa tai peukaloa muutenkaan. Toimivat ovat, joskin tuo sormien yli tuleva osa olisi voinut olla hieman pidempi.

 

Ja sitten vielä viimeiset. Nämä ovat minulle vähän liian pienet, kuten kuvasta näkyy. :) Ne menivätkin pienemmälle serkulleni. Tarkoituksena oli tehdä ihan aikuisen käteen sopivat kämmekkäät, mutta en ottanut näitä tehdessä huomioon sitä että tein ne ohuemmasta langasta ja ohuemmilla puikoilla kuin mitä ohjeessa oli. Nykyisin tulee jo tällaisetkin asiat useimmiten huomioitua, mutta näitä tehdessä ei vielä. Mutta ei se mitään, koska koti näillekin löytyi.