Syksyllä innostuin neulomaan itselleni helmillä koristellut tumput, koska Suurilta Käsityömessuilta löysin silloin ihania helmiä edullisesti. :) Ohjeen kämmekkäisiin löysin Ullan sivuilta, ja koska ihastuin malliin päätin tehdä tumppuni samalla periaatteella. Ideana on siis pujotella helmiä lankaan ennen neulomisen aloittamista (kannattaa varmistaa että neula mahtuu helmistä läpi ennen kuin ostaa helmet) ja sitten ottaa niitä sieltä käyttöön aina tarvittaessa.

Lankana käytin Novitan ruskeaa Nalle-lankaa. Kärjen kavennukset tein perinteisen mallin mukaan, ja kuviointia ja helmien mukaan ottamista jatkoin niin pitkään kuin mahdollista.

Alla vielä lähikuvaa tumpun kärjestä ja helmistä. Tämä kuva on otettu ilman salamaa, mutta tuo ihanan suklaanruskea väri on lähempänä oikeaa ylemmässä kuvassa.

Näistä tumpuista tuli syksyllä ja keväällä käytettävää mallia, koska ne ovat melko ohuet, eli jos on vähänkään kylmempi tai tuulisempi ilma niin kädet jäätyvät. Jossain vaiheessa suunnitelin tekeväni samanlaiset mutta talvi-mallia olevat niin, että olisin tehnyt niistä vähän suuremmat ja sitten ommellut sisälle vuoren. Nämä jäivät kuitenkin tekemättä, mutta ehkä sitten ensi talveksi. :)