Ostin jo noin kuukausi sitten rakennusliikkeestä palan styroxia, josta oli tarkoituksena tehdä kankaalla päällystetty taulu. Jostain syystä tämä projekti vain venyi ja venyi, mutta viikonloppuna saimme mieheni kanssa viimein aloitettua styroxin leikkaamisen. Se hieman mietitytti meitä, kun emme olleet varmoja kuinka tuollaista viisi senttiä paksua styroxia saisi leikattua mahdollisimman siististi. Otimme käyttöön mattopuukon, ja hyvinhän se onnistui.

Alkuperäisen palan koko oli 120cm x 100cm. Leikkaismme palan puoliksi, eli nyt seinällämme roikkuvan taulun koko on 100cm x 60cm. Kankaankin tätä taulua varten ostin jo silloin kuukausi sitten, eli sekin oli jo valmiina. :) Silitin sen, leikkasin siitä oikean kokoisen ja aloin kiristellä styroxin ympärille. Valitettavasti en huomannut ottaa eri työvaiheista kuvia, mutta uskoisin että niitä kyllä netistä löytyy jos haluaa etsiä.

Tämä on siis toteutettu niin, että kiristin kankaan aina yksi reuna kerrallaan styroxin ympärille ja kiinnitin sen niittikoneella. Netistä lukemissani ohjeissa useassa käytettiin myös nuppineuloja jos ei satu tuollaista tasaiselle käytettävää niittikonetta omistamaan.

Käytin paperinarua taulun ripustamiseen, koska löysin sellaista kaapistani. :) Muitakin materiaaleja tähän tarkoitukseen voi varmasti käyttää, enkä tiedä kuinka käytännöllinen tuo paperinaru lopulta on, mutta kyllä se taulun ainakin vielä on saanut seinällä pidettyä. :) Kiinnitin narun styroxin taakse muutamalla nuppineulalla niin, että törkkäsin nuppineulat styroxiin alhaalta ylöspäin, ja niihin laitoin paperinarusta tekemäni lenkit ja sitten seinälle.

Tällainen siitä sitten tuli.

Minusta tämä piristää ihanasti olohuonettamme, varsinkin kun kevätkin on tulossa ja kaikkea. Tosin luntahan tuolla on tänäänkin sadellut, mutta siitä huolimatta. :)