Olen jo pitkään himoinnut tällaista puikkojen säilyttämispaikkaa, itse asiassa melkeinpä siitä asti kun näin sisarellani tällaisen. :) Itselläni puikot ja koukut olivat aikaisemmin jemmassa yhdessä laatikossa, josta niitä sai sitten aina tonkia. Nyt kun tuosta aikaisemmin kertomastani taulu-projektista jäi kangasta jäljelle, ajattelin että väännänpä siitä tällaisen puikkojenpitimen. Minkäänlaisia kaavoja minulla ei ollut, joten aika lailla kokeilemalla tähän tulokseen päädyttiin. En myöskään ole mikään haka ompelukoneen käytössä, mutta sekin onnistui, yrityksen ja erehdyksen kautta. :)

 

Ensimmäisessä kuvassa pidin on aukinaisena, puikot paikoillaan. Puikot voisi asetella taskuihin myös ilman noita niiden omia sinisiä "pussukoita", mutta sitä ennen minun täytyy hankkia sellainen väline, jolla voin tarkistaa puikon koon, koska muuten en eri kokoja toisistaan erota. Siihen asti puikot sopivat taskuihin noinkin. :)
Taskuosan tein vanhasta lakanan palasta, koska muutakaan ei ollut saatavilla ja totesin että se passaa vallan hyvin tähän tarkoitukseen, kun laitoin sen kaksinkertaisesti niin ei ollut niin kovin ohut.
Toisessa kuvassa "läppä" on laitettu puikkojen päälle, tämä tapahtuu ennen pitimen sulkemista. :)

Ja tässä koko komeus rullattuna ja nauhoilla suljettuna. Tästä tuli melko iso pakkaus, taisi iskeä suuruuden hulluus suunnitellessa. :) Mutta kaikki puikkoni mahtuvat tänne, ja ne ovat mukavasti järjestyksessä.

Tämä, kuten niin monet muutkin käsityöni, oli viimeistelyä vaille valmiina jo jonkin aikaa. Tästä uupuivat nuo nauhat, jotka vihdoin sain aikaiseksi viimeistellä. Nauhat ovat käsityöliikkeestä ostetut, mutta viimeistelin niiden päät käyttäen samaa lakanakangasta kuin taskuosaankin. En ole ihan varma kutsuvatko ompelukoneen ammattimaisemmat käyttäjät tuota viimeistelyä päärmäykseksi. Muistelisin ehkä joskus kuulleeni sellaisen sanan. :)