Viime perjantaina leivoin elämäni ensimmäisen kinuskilla kuorutetun kakun. Kakkuinnostukseni oli vielä voimissaan, ja sisareni miehensä kanssa sekä äitini olivat tulossa kylään, joten ajattelin että saan kokeilla kinuskin tekoa ja kakku tulee myös syötyä. Tai siis syötyä niin, että joku muukin kuin minä syön sitä. ;)

Minusta tämä onnistui aika hyvin ottaen huomioon etten ollut ikinä ennen koittanut saada aikaan kinuskia. Hieman kuhmuraiseksihan se jäi, mutta maku oli kerta kaikkiaan täydellinen. Tai siis kinuskille se maistui. :) Ihanan selkeän ohjeen kinuskin tekemiseen löysin täältä.

Kakun sisään laitoin täytteeksi Lemon curd-sitruunatahnaa sekä sitruuna-kermaviilitäytettä, minkä ohjeen löysin täältä. Toiseen väliin laitoin lisäksi vadelmia. Täyte oli ihanan raikasta ja samalla makeaa, mutta ei liian makeaa. Voin siis suositella.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että innostukseni kakkujen tekemiseen on hieman laantunut, joten luulen että hetken verran pitäydytään taas käsitöissä. Yritän kovasti viimeistellä tällä hetkellä kesken olevia tuotoksia, mutta olen myös aloittanut jälleen uuden työn, joten katsotaan saanko yhtäkään näistä valmiiksi. :)