Ensimmäisenä sekalaisten tuotosten listalla on neulottu kassi. Ohje tähän tuli ihan omasta päästä kun en löytänyt mieleistäni muualta. Mutta melko yksinkertaisesti tämä on toteutettu. Pohja on neulottu erikseen, kuten myös molemmat reunat ja kahva. Lopuksi koko komeus on ommeltu yhteen.

     

Kissat näyttivät hyväksyvän tuotoksen. :)
 

Pari vuotta sitten tein Taitokeskuksen kursseilla lahjoiksi ja itselle tuollaisia valopalloja. Nämä tehdään niin, että ensin puhalletaan ilmapallo sen kokoiseksi kuin valopallo halutaan. Sitten siihen päälle kiedotaan tavallista kelmua, millä voi samalla vähän muotoilla ilmapalloa pyöreämmäksi. Sitten liima-vesi-seokseen kastetaan paperinarua, jota aletaan kietoa ilmapallon ympärille. Itse käytin kahta eri vahvuista paperinarua. Sitten kun paperinarua on tarpeeksi pallon annetaan kuivua.

Kun pallo on kuivunut, voidaan ilmapallo puhkaista ja kiskoa se ja kelmut pois pallon sisältä. Sitten tilalle laitetaan sisäkäyttöön sopivia jouluvaloja. Nämä pallot ovat todella kauniita, ja niiden suosion huomaa myös siitä, että talvisin niitä näkyy usemmassakin ikkunassa.


 

Tällä kertaa viimeisenä esittelen joululahjaksi menneen roikkuvan koristeen. Tähän sain idean syksyn 2009 Suurilta Käsityömessuilta. Ensiksi neulahuovutin sydämiä, joihin pujottelin siimalla helmiä. Tosin jälkeenpäin mietin, että tuo helmien pujottelu olisi voinut käydä helpommin esimerkiksi ihan tavallisella ohuella langalla. No mutta kokeilen sitä ensi kerralla.

Kun sydämet olivat valmiit, pujottelin ne siimaan, johon laitoin vähän isompia helmiä myös. Sitten kiinnitin siimat muistaakseni Tiimarista ostamaani pajupunokseen. Tämän pajupunoksen ympärille kiedoin helmiä rautalangalla. Lopuksi letitin ihan tavallista mustaa neulelankaa ja solmin ne päistä yhteen.